Litt om MMA og MMA-treningen hos oss

Mixed Martial Arts (MMA) er en fullkontakt-kampsport som tillater et bredt spekter av ulike teknikker innhentet fra en rekke forskjellige stilarter (spesifikke kampsporter). Leddlåser, kvelninger, kast og nedtakninger fra kampsporter som brasiliansk jiu-jitsu og bryting (både fristil og gresk-romersk), blandes sammen med slag- og sparketeknikker fra boksing, thaiboksing og kickboksing. Spesifikke teknikker fra andre type kampsporter implementeres også, men de overnevnte utgjør det grunnleggende. I tillegg tillates det slag på bakken, kalt for "ground and pound", som er en særegenhet for MMA. Hele dette omfanget gjør MMA til en av de mest komplekse og utfordrende sportene i hele verden. 

MMA blir ansett for å være tidenes mest populære kampsport, og har den siste tiden vært i stor vekst her i Norge. Faktisk har MMA blitt en av de raskest voksende idrettene i landet, så vel som i verden ellers! Det er til tross for det ikke lov å arrangere fullkontaktkonkurranser i Norge, men det norske MMA-forbundet (NMMAF) arrangerer merkekamper med redusert slagkraft mot hodet og kroppen. Skal man gå ordentlige amatør- eller proffkamper må man reise utenlands. For eksempel til England, Danmark eller Sverige. Mange av de norske utøverne gjør dette, og vi har begynt å få nokså store MMA-profiler her i Norge i diverse internasjonale MMA-organisasjoner. Aller størst er Jack Hermansson, som per i dag er ranket som nr. 6 i verdens største MMA-organisasjon, Ultimate Fighting Championship (UFC).

Viktig å understreke er at det er nokså stor forskjell på hva man ser i en fullkontakt MMA-kamp på TV, og hvordan man praktiserer sporten på trening. Mange synes det ser farlig og brutalt ut, og er selv skeptiske til å prøve MMA.

På Kimura Gjøvik har vi et stort fokus på treningsmiljø, og vi ønsker at det skal være fullt mulig å trene MMA for alle som måtte ønske i trygge og kontrollerte omgivelser. MMA er en fantastisk treningsform både fysisk og mentalt, og man lærer i tillegg verdens mest effektive selvforsvar. MMA-treningene på Kimura Gjøvik vil vektlegge både styrke og kondisjon ved siden av det idrettsspesifikke.